Spoštovane članice, cenjeni člani, dragi prijatelji,

Društvo Slovenija Rusija Vas v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede v Ljubljani vabi na 5. večer Jurija Gustinčiča, v torek, 19. 11. 2019 ob 18. uri, v Veliko dvorano Fakultete za družbene vede (Kardeljeva ploščad 5, 1000 Ljubljana).

Tokratni večer bo namenjen razpravi na temo “Prihodnost slovenskih medijev: kako lahko nanjo vpliva nova zakonodaja?”

Tudi letos namerava Društvo Slovenija Rusija pripraviti kompetentno razpravo o aktualnem vprašanju, povezanem z novinarstvom kot branikom demokracije, razvoja in civiliziranega političnega dialoga. Pozornost pa bi letos osredotočili na sovražen govor, zlorabo medijev v politične namene, širjenje spletnega sovraštva  in potvorjenih novic, kot jih v preteklosti nismo poznali. Kako ustaviti in izkoreniniti te nevarne nove oblike manipulacije z mediji?

Odločili smo se vključiti v javno tribuno o spremembi medijske zakonodaje – do katere naj bi prišlo na začetku naslednjega leta – z razpravo “Prihodnost slovenskih medijev: kako lahko nanjo vpliva nova zakonodaja?”

Na tokratnem večeru bodo o temi “Prihodnost slovenskih medijev: kako lahko nanjo vpliva nova zakonodaja?” z nami razmišljali ugleden medijski strokovnjak izr. prof. dr. Marko Milosavljević s Fakultete za družbene vede, predstavnica Društva novinarjev Slovenije, generalna sekretarka Špela Stare, predstavnica Ministrstva za kulturo in njegovega direktorata za medije, državna sekretarka dr. Tanja Kerševan Smokvina, direktorica osrednje medijske hiše, glavna direktorica Dela Nataša Luša in lastnik elektronskega medija Infonet, Leo Oblak.

Razgovor bo vodil nekdanji veleposlanik in novinar Dušan Snoj.

Prisrčno vabljeni!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*