V soboto, 26. maja,  bo v Ljubljani potekal že 7. mednarodni festival Veseli veter za otroke in mladino. Projekt preko pevskega ustvarjanja spodbuja poglobljeno spoznavanje slovanskih korenin in krepi prijateljstvo med otroki in mladino različnih narodnosti. Zmagovalec festivala bo dobil priložnost sodelovati na podobnem festivalu v Moskvi v prihodnjem letu.

Na festivalu se predstavljajo otroci in mladostniki, ki se bodo predstavili z dvema pesmima po svojem izboru, pogoj je le, da je ena od njih v ruskem jeziku.

Na festivalu bo letos sodelovalo preko 350 nastopajočih iz Rusije, Hrvaške, Italije in Slovenije. Tudi letos se bodo nastopajoči predstavili na predizborih. Najboljši po mnenju žirije bodo nastopili na gala koncertu, ki bo v soboto, 26. maja, ob 17. uri v dvorani Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani. Dobitnik Velike nagrade prejme certifikat, ki omogoča udeležbo na mednarodnem vokalnem natečaje mladih izvajalcev Veseli veter v Moskvi.

Žirija, ki jo sestavljajo vodja Otroškega in mladinskega zbora RTV Slovenija, Anka Jazbec, urednik otroških in mladinskih glasbenih oddaj na 1. programu Radia Slovenija, Matej Jevnišek, akademska glasbenica, muzikologinja in glasbena pedagoginja, Olga Ulokina, in umetniški vodja glasbenega gledališča Solveig v Moskvi, Radomira Krasavina, bo nastopajoče ocenila na podlagi več kriterijev (vokal, tehnika, kostumografija, originalnost …).

Lepo vabljeni na koncert, dogodek je brezplačen.

Za dodatne informacije o aktualnih dogodkih in prireditvah obiščite našo Facebook stran. Organizatorji dogodka so Društvo Slovenija Rusija, Zavod Vesela dRuščina, Ruski center znanosti in kulture v Ljubljani. Dogodek podpira Sklad Toneta Pavčka.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*