Tudi tokrat se bomo spomnili vseh krasnih dogodkov, na katerih smo se srečevali v l. 2015. Leto smo otvorili z glasbenim večerom posvečenim naši dragi Nuši Bulatović Kansky, ga v ritmu nadaljevali s koncertom zbora »Prvo beogradsko pevačko društvo« in se seznanili z velikonočnimi jajci čudovitega Faberge-ja. Maja smo se odpravili na nepozabno strokovno ekskurzijo v Mursko Soboto, Lendavo in Gornjo Radgono, prekrasno zgodovinsko predavanje nam je junija pripravil prof. dr. Jože Pirjevec, julija pa smo se tradicionalno srečali pri Ruski kapelici. Septembrski začetek šolskega leta so nekateri člani društva obeležili z obiskovanjem začetnega tečaja ruskega jezika pri naši Katji, oktober pa je bil zaznamovan z Jurijem Gustinčičem in njegovimi novinarskimi kolegi, ki so se na okrogli mizi spraševali o vlogi in pomenu ter poslanstvu novinarjev ob prelomnih dogodkih. Jesen smo zaključili z ekskurzijo na Krasu, od leta pa se poslovili s tradicionalnim večerom Ruske kulture. Seveda ne smemo pozabiti na naš Sklad Toneta Pavčka, srečanja sekcij in bogat program naših sorodnih organizacij in partnerjev. Hvala vam za vašo podporo, vaš obisk, dobre besede in vso pomoč pri pripravi dogodkov.

Tudi naše letošnje druženje bomo oplemenitili s prenekaterimi dogodki. Več o programu v letu 2016 boste izvedeli na Zboru članov, kjer bomo formalni del programa z letnimi poročili obogatili s kulturnimi vložki.

Galine

Posebej smo veseli, da nas bo s svojimi glasovi očaral kvartet deklet, ki ustvarja pod imenom Gallina. Vokalna skupina Gallina, ki je nastala l. 2010 veliko pozornosti namenja izvajanju slovenske ljudske in umetne glasbe, skladbam svetovne zborovske literature od renesanse do sodobnosti, skladbam zlatega časa slovenske popevke, na repertoarju pa se najdejo tudi tuje skladbe vokalnega jazza in popa, tokrat pa bodo zazveneli tudi ruski napevi. Še posebej pomembno poslanstvo skupine je spodbujanje mladih skladateljev k ustvarjanju novih skladb in s tem k bogatenju ženske vokalne in zborovske zakladnice ter dviganju kakovosti slovenske glasbe v izvedbi ženskih sestavov. Posebej se lahko pohvalijo z osvojenim prvim mestom med vokalnimi skupinami na tekmovanju “Naša pesem” v Mariboru ter dvema osvojenima drugima mestoma na enem najpomembnejših evropskih zborovskih tekmovanj Guido d’Arezzo.

Ker mnogi naši člani prihajate iz različnih koncev Slovenije, bo ob zadostnem številu prijavljenih organiziran prevoz iz naših sekcij. Prijave zbiramo do nedelje, 27. marca.

  1. Iz Nove Gorice – odhod bo 30. marca, ob 16.30 izpred Zavarovalnice Triglav v Novi Gorici. Prijave zbira Sonja Caharija  na GSM 051 353 436.
  2. Iz Novega mesta – odhod bo 30. marca, ob 17.00, izpred TUŠ-a. Prijave zbira Tilka Bogovič na GSM 040 618 797.
  3. Iz Maribora – odhod bo 30. marca, ob 16.30 izpred glavne avtobusne postaje na Mlinski cesti v Mariboru. Prijave zbira Vlada Jagodic na GSM 041 817 300.

Lepo vabljeni, da s svojo prisotnostjo na zboru članov podprete svoje društvo in ob enem izkažete tudi priznanje Upravnemu odboru, ki z veliko prostovoljnega dela pripravlja mnoge aktivnosti.

Saša Geržina, predsednik DSR

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*