EKSKURZIJA » VOJAŠKA MOSKVA« in MAKS 2019

Po izredno uspešnih in odmevnih ekskurzijah za mlade in odrasle v Zvezdno mesto, Center za vodenje poletov, »vesoljsko Moskvo« in na izstrelitev vesoljcev s kozmodroma Bajkonur, Društvo Slovenija Rusija in agencija Prosto Kosmos tokrat vabita na ekskurzijo v vojaško Moskvo in na Mednarodni letalsko-vesoljski salon MAKS 2019! Tako kot prejšnje podobne ekskurzije bo tudi to spremljal in vodil novinar in publicist Vojko Kogej. Prestolnica Rusije in njena okolica imata razvito vojaško industrijo in veliko je tu tudi vojaških muzejev. Ob prihodu v Moskvo bomo imeli panoramski ogled  mesta z avtobusom. Na letališču Žukovski, ki ima najdaljšo stezo v Evropi in Rusiji, bomo že  dan pred uradnim odprtjem obiskali razstavljena letala (tudi največji breztežnostni laboratorij na svetu, il-76 MDK), helikopterje in paviljone salona MAKS 2019, videli najbolj atraktivno letalsko predstavo v zraku na svetu, naslednji dan pa še velik letalski muzej na prostem in v hangarjih v Moninu. V Kubinki si bomo ogledali največji muzej tankov na svetu, v parku Patriot pa Partizansko vas in razstavo trofejnega orožja  ISIS-a iz Sirije! V Pomorskem muzeju bomo “preiskali” notranjost velike podmornice, se odpravili v Stalinov protiatomski bunker 65 metrov pod zemljo in nato na najvišji nadmorski višini v Moskvi, to je, Poklonaja gora, videli “poklon” zmagi nad Napoleonom in zmagi v Veliki domovinski vojni (1941-1945), na prostem v Parku zmage pa občudovali različno vojaško tehniko, letala, oklepna vozila, ladje itd. Seveda bomo videli tudi Rdeči trg, se sprehodili po parku Zarjadje in obiskali znano  nakupovalno središče GUM nasproti Kremlja. Predzadnji dan bo prost, namenjen samostojnim ogledom in nakupom. Glede na želje bo mogoče tudi ta dan s spremljevalcem obiskati Razstavo dosežkov ljudskega gospodarstva VDNH, ki poleg nosilne rakete vostok, raketoplana Buran in nekaj letalske tehnike nudi možnost ogleda prenovljenega paviljona Kosmos, interaktivnega muzeja zgodovine Rusije in enega največjih akvarijev v Evropi. Kot pravijo, bolje je enkrat videti…

PROGRAM EKSKURZIJE  MED 25. 8. IN 31.8. 2019:

1. dan
Polet z Brnika v Moskvo in srečanje s predstavnikom ruske agencije Prosto kosmos
Panoramski ogled Moskve z avtobusom
Prevoz do hotela in nastanitev v Moskvi
Večerja
2. dan
Zajtrk
Prevoz v Vojaško-domoljubni park Patriot
Ogled razstave parka Patriot. Partizanska vas.
Obisk razstave posvečene konfliktu v Siriji.
Kosilo
Prevoz v Kubinko (muzej tankov)
Ogled razstave, ekskurzija v Centralnem muzeju oklopne oborožitve in tehnike
Večerja
3. dan
Zajtrk
Prevoz Moskva – Mednarodni letalski salon MAKS
Ogled paviljonov in razstave MAKS
Kosilo
Obisk breztežnostnega laboratorija il-76 MDK Centra za urjenje kozmonavtov “J. A.
Gagarin”
Letalska predstava v zraku. Nadaljevanje ogleda razstave.
Prevoz v mesto
Večerja
4. dan
Zajtrk
Prevoz Moskva – Monino
Ekskurzija po Muzeju letalstva “Monino”
Kosilo
Prevoz Monino – Moskva
Rdeči trg, GUM
Cerkev Vasilija Blaženega
Park Zarjadje
Večerja
5. dan
Zajtrk
Ekskurzija v Muzej mornarice z obiskom podmornice.
Kosilo
Obisk Stalinovega protiatomskega bunkerja
Poklonaja gora, obisk razstave vojaške tehnike pod odprtim nebom
Večerja
6. dan
Zajtrk
Prosto (obisk razstave VDNH ali MAKS s spremljevalcem)
Večerja
7. dan
Zajtrk
Prevoz na letališče
DODATNE INFORMACIJE: Cena na osebo znaša predvidoma 1.690 EUR (pri udeležbi najmanj 20 oseb) in vključuje: letalski prevoz Ljubljana – Moskva – Ljubljana; letališke in varnostne pristojbine ter dodatek za gorivo, avtobusni prevoz letališče – hotel – letališče, avtobusni panoramski ogled Moskve, prevoze v Moskvi in okolici, vodene oglede, izlete, ekskurzije, vse vstopnice v skladu s programom, spremstvo in koordinacijo predstavnika agencije Prosto kosmos in slovenskega spremljevalca v času celotnega programa; bivanje v hotelu ***/****, s polpenzionom in štiri kosila, vizo za Rusko federacijo; DDV, organizacijo in izvedbo potovanja. Organizatorji si pridržujejo pravico do spremembe v urniku programa in do korekcije cene glede na število udeležencev.
Rusko vizo uredimo mi. Za pridobitev uradnega povabila in ruske vize nam je potrebno najkasneje 30 dni pred odhodom v Rusijo predložiti: veljaven potni list (veljaven še vsaj 6 mesecev po vrnitvi iz Rusije), 1 barvno fotografijo in kopijo police o dodatnem zdravstvenem zavarovanju z asistenco v tujini (s kritjem najmanj 30.000 EUR).  O tem boste obveščeni kasneje.
Ekskurzije se v spremstvu staršev lahko udeležijo tudi nepolnoletne osebe.
PRIJAVA: Prijavite se lahko na naslov kosmos.dsr@gmail.com, čim prej, saj je število mest omejeno. 
Za dodatne informacije smo vam med uradnimi urami na voljo tudi na telefonski številki 01 436 95 65.
Ob prijavi sporočite:  1. ime in priimek,  2. stalni naslov (ulica, hišna številka, mesto, poštna številka), 
3. kontaktno mobilno/telefonsko številko. 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*