Spoštovani člani in članice Društva Slovenija Rusija!

Vljudno vabljeni na odlično ekskurzijo po starih ruskih mestih, ki jo organizira Agencija MM Turist. 

Potovanje bo potekalo na relaciji: Moskva – Tver – Toržok – Valdaj – Veliki Novgorod – Staraya Russa – Pskov – Puškinske gore – Pečory – Izborsk – Ljubensk – Večaša – Pskov – Moskva

Cena: 1.478 EUR pri najmanj 30 udeležencih
Cena: 1.558 EUR pri najmanj 25 udeležencih

Program potovanja:

1. DAN, 26.6.2018: Ljubljana – Moskva – Tver (večerja)

Zbor potnikov na ljubljanskem letališču v dopoldanskih urah in polet v Moskvo, kamor je predviden prihod ob 15.30 uri. Po ureditvi formalnosti vožnja do mesta Tver, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN, 27.6.2018: Tver – Toržok – Valdaj – Veliki Novgorod (zajtrk in večerja)

Zajtrk v hotelu. Vožnja do mesta Toržok, kjer si bomo ogledali muzej A.S. Puškina, ki je posvečen ne samo pesnikovi ustvarjalnosti, temveč tudi njegovim potovanjem. Vožnja v Valdaj (170 km) in postanek za ogled mesta z obiskom Muzeja zvonov in Iverskega moškega samostana, ki stoji v narodnem parku “Valdaj” na otoku Valdajskega jezera. Po ogledu vožnja v Veliki Novgorod (140 km), namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

3. DAN, 28.6.2018: Veliki Novgorod (zajtrk in večerja)

Po zajtrku ogled Velikega Novgoroda; Novgorodskega Kremlja, s palačami, katedrale sv. Sofije,  spomenika 1000-letja Rusije, Jaroslavskega trga in starodavne tržnice. Sledil bo obisk Muzeja lesne arhitekture ”Vitoslavlicy” in Jurjevskega samostana. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. DAN, 29.6.2018: Veliki Novgorod – Staraya Russa – Pskov (zajtrk in večerja)

Zajtrk v hotelu. Vožnja v srednjeveško mesto Staraya Russa in tamogled mesta in obisk doma-muzeja F.M. Dostojevskega, literaturna mesta romana ”Bratje Karamazovi”. Tukaj sta nastala tudi romana ”Besi” in ”Najstnik”. Po ogledu vožnja v Pskov, namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

5. DAN, 30.6.2018: Pskov – Puškinske gore – Pskov (zajtrk in večerja)

Po zajtrku bo sledil izlet z vlakom do Puškinskih gora (120 km), kjer bo obisk Puškinskega muzeja in rezervata “Mihajlovsko” ter ogled podeželjskih dvorcev: Mihajlovsko, Trigorsko, Petrovsko. Sledil bo obisk Svetogorskega samostana in groba pesnika А.S. Puškina. V večernih urah vrnitev v Pskov, večerja in nočitev.

6. DAN, 1.7.2018: Pskov – Pečory – Izborsk – Pskov (zajtrk in večerja)

Po zajtrku ogled zgodovinskih znamenitosti mesta med drugim Pskovskega Kremelja iz 14. st., stolnice sv. Trojice, Dovmontovega mesta, upravne zgradbe… Vožnja v bližnji Pečory in ogled Pskovo-Pečorskega Sveto-Uspenskega moškega samostana. Z ogledi bomo nadaljevali v kraju Izborsk, kjer si bomo ogledali ostanke trdnjave iz 14. st., Truvorovo naselbino, nato pa se bomo sprehodili k svetim izvirom v podnožju Žerjave gore – Slovenski izviri. Po ogledu vrnitev v Pskov. Večerja in nočitev v hotelu.

7.dan, 2.7.2018: Pskov – Ljubensk-Večaša – Pskov – Moskva (zajtrk in večerja)

Po zajtrku vožnja do kraja Ljubensk-Večaša, kjer bo obisk muzeja skladatelja N.A. Rimskega-Korsakova. V sedmih poletjih bivanja v teh krajih napisal 6 oper in druga dela, ki so mu prinesla svetovno slavo. Prisluhnili bomo koncertu v podeželskem dvorcu ob jezeru Pesno. Vožnja v Pskov, večerja in vožnja z večernim vlakom spalnikom (685 km) v Moskvo.

8. dan, 3.7.2018: Moskva (park Zarjadje) – Ljubljana (zajtrk)

Jutranji prihod v Moskvo, zajtrk in ogled novega parka Zarjadje. Prevoz na letališče in popoldanski polet v Ljubljano.

Več informacij o potovanju lahko najdete na njihovi spletni strani, na kateri sprejemajo tudi rezervacije: https://www.mmturist.si/rusija-srebrni-prstan.html  ali preko telefonske številke Agencije MM Turist:  01 244 25 30 oz. po e-mailu:  info@mm-turist.si. 

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*