Drage članice, cenjeni člani Društva Slovenija Rusija!

Krepko smo že vstopili v leto 2015, krajše noči, daljši dnevi in spomladansko sonce pa napovedujejo nova skupna srečanja. Zato Vas prisrčno vabimo na redni Zbor članov, ki bo v torek, 24. marca, ob 18. uri, v dvorani Krke, na Dunajski 65 v Ljubljani.

Za nami je uspešno leto 2014, v katerem smo izvedli mnogo lepih prireditev. S prof. dr. Vasjo Klavoro smo se odpravili po poteh prve svetovne vojne v Posočje, jeseni smo obiskali Novo mesto in našo generalno pokroviteljico Krko, d.d., udeležili smo se spominske slovesnosti v Murski Soboti in se julija kot vsako leto srečali pri Ruski kapelici. Program so nam popestrili Andrej Stopar s predstavitvijo svoje knjige Pax Putina, pianistka Ljudmila Dugina in kantavtor Vitali Osmačko s svojimi nastopi, različni umetniki pa so nam pripravili čudovita večera: Ruski dan kulture posvečen Sergeju Bubnovu ter večer »Neskončna pot po pokrajini ruske duše« v Novi Gorici. Pozabiti seveda ne smemo na uspešno delo Sklada Toneta Pavčka in trud mnogih učiteljev in profesorjev ter njihovih učencev.

Tudi v l. 2015 se nam obeta mnogo lepih dogodkov. Rdeča nit letošnjega programa Društva Slovenija Rusija do Ruske kapelice bo obeležitev 70 let zmage nad fašizmom. Tako bomo v mesecu aprilu imeli uvod s posebnim filmskim večerom, sledila mu bo strokovna ekskurzija v Prekmurje ob Dnevu zmage, 9. maja, konec meseca maja pa bomo cikel zaokrožili s predavanjem našega dragega zgodovinarja prof. dr. Jožeta Pirjevca. O vseh dogodkih boste seveda pravočasno obveščeni.

Naš Zbor članov bomo pričeli s prisrčnim nastopom otrok Vesele dRuščine, nadaljevali s sprejetjem poročila za preteklo leto, opisali program za l. 2015 in uradni del dogodka zaključili z nastopom odlične folk skupine Beer Belly (naj vas njihovo sproščeno ime ne zavede, za njim se skrivajo odlični glasbeniki, ki sodelujejo tudi pri drugih priznanih slovenskih zasedbah in projektih klasične, etno in folk glasbe, ki v tem sestavu preigravajo evropsko folk glasbo, tudi rusko).

Kot je navada, bomo naše druženje nadaljevali ob dobri kapljici in prijetnem razgovoru.

V prilogi vam pošiljamo predlog dnevnega reda Zbora članov, predlog kandidatov za člana Upravnega odbora in člana Nadzornega odbora DSR ter obvestilo o plačilu članarine. Vse predloge/dopolnitve na dane priloge sprejemamo do petka, 20. marca 2015 na info@slorus.si oz. Društvo Slovenija Rusija, Dunajska c. 67, 1000 Ljubljana.

Ker mnogi naši člani prihajate iz različnih koncev Slovenije, bo ob zadostnem številu prijavljenih organiziran prevoz iz naših sekcij. Prijave zbiramo do petka, 20. marca.

  1. Iz Nove Gorice – odhod bo 24. marca, ob 16.30 izpred Zavarovalnice Triglav v Novi Gorici. Prijave zbira Sonja Caharija na GSM 051 353 436.
  2. Iz Novega mesta – odhod bo 24. marca, ob 17.00, izpred glavne Avtobusne postaje Novo mesto. Prijave zbira Danica Rangus na GSM 031 692 806. Prijavite se lahko tudi na elektronskem naslovu danica.rangus@gmail.com.
  3. Iz Maribora – odhod bo 24. marca, ob 16.30 izpred glavne avtobusne postaje na Mlinski cesti v Mariboru. Prijave zbira Vlada Jagodic na GSM 041 817 300.

Lepo vabljeni, da s svojo prisotnostjo na zboru članov podprete svoje društvo in ob enem izkažete tudi priznanje Upravnemu odboru, ki z veliko prostovoljnega dela pripravlja mnoge aktivnosti.

Vljudno vabljeni!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*