Spoštovane članice, spoštovani člani, dragi prijatelji,

Vljudno vas vabimo k ogledu virtualne razstave, ki je nastala pod okriljem projekta “Mostovi družbe” v okviru praznovanja 75. obletnice Velike Zmage.

Dragi prijatelji,

Otroška umetniška šola “Navdih” mesta Dubna je ena vodilnih umetniških šol v moskovski regiji. Na oddelkih za koreografijo in umetnost študira več kot šeststo otrok.

Domoljubna vzgoja je ena najpomembnejših sestavin v procesu razvijanja mladih umetnikov. Tako so teme mnogih del posvečene zgodovini Rusije, njenim slavnim ter tragičnim dogodkom. Med najpomembnejše se uvršča Praznik Velike Zmage, kateri predstavlja vztrajnost in pogum Ruskega ljudstva.

Omenjeno temo so naši otroci uporabili v delih te razstave, ob 75-letnici Zmage v Veliki Domovinski vojni. Namreč, v Rusiji vojna ni prizanesla niti eni družini in le tako lahko otroci ohranjajo spomin na svoje prednike, vojno in našo Zmago. Namen mladih umetnikov je predvsem občinstvu predstaviti svojo vizijo te zapletene in junaške teme.

Projekt “Mostovi prijateljstva”: Nova Gorica-Dubna obstaja že od leta 2010. Združuje kulturne in družbene dogodke Slovenije ter Rusije. Razstava del mladih umetnikov iz Dubne je del tega velikega projekta dveh slovanskih držav.

S spoštovanjem,

Direktor Otroške umetniške šola “Navdih” mesta Dubna, Rusija Aleksander Pasko.

Vodja projekta “Mostovi prijateljstva”: Nova Gorica-Dubna, Timur Karyagin.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*