Prisrčno Vas  vabimo na

20. redni Zbor članov, ki bo v torek, 28. marca 2017, ob 18. uri,

v dvorani Krke, na Dunajski 65 v Ljubljani.

Tudi tokrat se bomo spomnili vseh krasnih dogodkov, na katerih smo se srečevali v l. 2016. Leto smo otvorili s pričevanjem dr. Zore Konjajeve in Ivanke Mežina, v družbi prof. dr. Aleksandra Skaze nadaljevali z razmišljanjem o romanu Ana Karenina in obeležili dan kozmonavtike. Z bogatim kulturnim programom smo v Lutkovnem gledališču praznovali 20 let delovanja. Obiskali smo Vitanje, Velenje in Topolšico  nato pa se v največjem številu do sedaj udeležili spominske slovesnosti ob 100-letnici Ruske kapelice. Jesenski program smo obogatili  z večerom posvečenim Juriju Gustinčiču ter strokovno ekskurzijo v Gorico in Goriška Brda. Od leta smo se poslovili s tradicionalnim večerom Ruske kulture. Seveda ne smemo pozabiti na naš Sklad Toneta Pavčka z bogatim naborom dogodkov v katerih je sodelovalo 70 osnovnih in srednjih šol po Sloveniji, srečanja sekcij in bogat program naših sorodnih organizacij in partnerjev. Hvala vam za vašo podporo, vaš obisk, dobre besede, dobro voljo in vso pomoč pri pripravi dogodkov.

Seveda se zanimivi dogodki obetajo tudi v letošnjem letu. Na naših večerih boste prisluhnili pogovorom o Vojni in Miru, o ekumenizmu, pred zmagovitim 9. majem bomo slišali zgodbo o Banditenkinder – slovenskemu narodu ukradeni otroci. V prvi polovici meseca maja se bodo v Ljubljani, Novi Gorici in Novem mestu zvrstili nastopi izjemnega ruskega otroškega zbora »Navdih«. Seveda ne smemo pozabiti na večere posvečene ustanovnima članoma Juriju Gustinčiču in Sergeju Bubnovu, strokovne ekskurzije ter tradicionalno srečanje pri Ruski kapelici pod Vršičem. Več informacij o aktivnostih društva boste izvedeli na Zboru članov.

Tokratni Zbor članov, bo še posebej pomemben, saj bo to volilni zbor članov. Zato pozivamo vse, ki bi želeli sodelovati v Upravnem odboru Društva, da predlog kandidature s krajšim opisom svojega programa dela v društvu pošljete na info@slorus.si oz. Društvo Slovenija Rusija, Dunajska c. 67, 1000 Ljubljana, do ponedeljka, 20. marca 2017, do 14.00.

Formalnemu delu Zbora članov bo sledil nastop enega najprepoznavnejših slovenskih glasbenikov tudi izven meja Slovenije, Magnifica. Je mojster slovenskih šlagerjev, navduševal nas je v filmu Montevideo, v tem letu pa izdal novo ploščo Charlatan de Balkan, ki so jo glasbeni poznavalci ocenili za izjemno. Morda niste vedeli, vendar je Magnifico tudi velik rusofil, več o tem boste izvedeli ob njegovem nastopu.

Ker mnogi naši člani prihajate iz različnih koncev Slovenije, bo ob zadostnem številu prijavljenih organiziran prevoz iz naših sekcij. Prijave zbiramo do nedelje, 26. marca.

 1. Iz Nove Gorice – odhod bo 28. marca, ob 16.30 izpred Zavarovalnice Triglav v Novi Gorici. Prijave zbira Sonja Caharija na GSM  051 353 436.
 2. Iz Novega mesta – odhod bo 28. marca, ob 17.00, izpred Qlandie. Prijave zbira Danica Rangus na GSM 031 692 806.
 3. Iz Maribora – odhod bo 28. marca, ob 16.30 izpred glavne avtobusne postaje na Mlinski cesti v Mariboru. Prijave zbira Vlada Jagodic na GSM 041 817 300.

Lepo vabljeni, da s svojo prisotnostjo na zboru članov podprete svoje društvo in ob enem izkažete tudi priznanje Upravnemu odboru, ki z veliko prostovoljnega dela pripravlja mnoge aktivnosti.

Saša Geržina, predsednik DSR

Predlog dnevnega reda Zbora članov Društva Slovenija Rusija, ki bo v torek, 28. marca 2017, ob 18.00, v dvorani Krke na Dunajski 65 v Ljubljani.

 1. Otvoritev Zbora članov
 2. Izvolitev delovnega predsedstva
 3. Ugotavljanje sklepčnosti
 4. Potrditev dnevnega reda
 5. Poročilo predsednika o delu društva v letu 2016
 6. Poročilo o poslovnem izidu in bilanci stanja društva za leto 2016
 7. Poročilo nadzornega odbora
 8. Razprava o poročilih
 9. Glasovanje o poročilih v točkah 5, 6 in 7
 10. Glasovanje o razrešnici predsedniku
 11. Imenovanje kandidatov za častne člane DSR
 12. Glasovanje o častnih članih
 13. Predstavitev in sprejem čistopisa statuta
 14. Evidentiranje kandidatov za organe DSR
 15. Volitve organov DSR
 16. Predstavitev programa dela in finančnega plana za leto 2017
 17. Razprava o usmeritvah društva v l. 2017
 18. Razno

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*