Spoštovani člani in članice Društva Slovenija Rusija!

Ljubljana Festival vabi vse člane in članice našega društva na dva izjemna ruska muzikala zasedbe gledališča LDM. Novaya scena iz Sankt Peterburga, ki bosta v mesecu avgustu 2019 gostovala na 67. Ljubljana Festivalu.

Muzikal Mojster in Margareta je nastal na podlagi istoimenskega fantazijsko-satiričnega romana Mihaila Bulgakova, ki sodi med največje književne mojstrovine 20. stoletja. Bulgakov je ustvaril vrsto pripovednih in dramskih del, ki so bila večkrat prepovedana, velja pa tudi za enega največjih satirikov 20. stoletja. Delo Mojster in Margareta je prežeto s filozofskimi mislimi, ki se zelo poglobljeno ukvarjajo z vprašanji dobrega in zla ter nasprotjem umetnosti in stvarnosti. Tako se tudi v vznemirljivi uprizoritvi prepletata fantazija in resničnost. Peklenski 3D-šov je ustvarilo šest libretistov in šest skladateljev, vizualno podobo pa so oblikovali s kar 666 kostumi in 66 scenskimi spremembami.

(22. in 23. 8. 2019, Poletno gledališče Križank)

Muzikal Onjeginov demon je grandiozen 3D-šov, ki nas popelje v 19. stoletje v Sankt Peterburg. Razkriva človekova najgloblja občutja: sreče in žalosti, ljubezni in trpljenja. Kompleksni Puškinov roman v verzih postavlja v ospredje lik Jevgenija Onjegina, ki v sebi združuje tako brezčutno nadutost kot strastno iskrenost. Muzikal prepleta klasično delo ruske književnosti z video vsebinami in posebnimi vizualnimi učinki, kar mu daje nepozabno kinematografsko razsežnost.

(19. in 20. 8. 2019, Poletno gledališče Križank)

Več informacij o dogodkih na: www.ljubljanafestival.si

Vljudno vabljeni!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*