Drage članice, spoštovani člani Društva Slovenija Rusija!

Vabimo vas na  tradicionalni

DAN RUSKE KULTURE

posvečen ustanovnemu članu društva Sergeju Bubnovu,

ki bo v torek, 6. decembra 2016, ob 18. uri,

v dvorani Krke na Dunajski cesti 65 v Ljubljani.

Zaključujemo 20. leto delovanja Društva Slovenija Rusija, ki ga je zaznamovalo veliko dogodkov na katere smo lahko člani izredno ponosni. A naše misli so usmerjene v prihodnost društva. Ena najsvetlejših točk le-te je zagotovo delo z mladimi v okviru Sklada Toneta Pavčka za promocijo ruskega jezika in ruske kulture v slovenskih šolah. Sklad bo v bližajočem letu obeležil 10. obletnico delovanja.

Dan ruske kulture bodo oblikovali mladi ljubitelji ruske besede, literature in glasbe. Z izborom plesnih, glasbenih in gledaliških nastopov se nam bodo predstavili osnovnošolci Osnovne šole Center iz Novega mesta, dijaki I. gimnazije Celje, gimnazije Celje Center in gimnazije Poljane ter študentje rusistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Nastopila bo zmagovalka festivala Veseli veter, Tina Drnovšček, prejemnica glavne nagrade Grand prix festivala na mednarodnem vokalnem natečaju mladih pevcev v Moskvi.

Večer bo popestrila prevajalka Lijana Dejak, ki bo predstavila prevod romana Laurus Jevgenija Vodolazkina, za katerega je prejela Sovretovo nagrado – najvišje slovensko priznanje za vrhunske književne prevode, ki jo vsako leto podeljuje Društvo slovenskih književnih prevajalcev.

Večer bomo sklenili z obiskom pravega Dedka Mraza in Sneguročke. Vabljeni, da se skupaj poslovimo od letošnjega leta in si zaželimo lepe praznične decembrske dni.

Prisrčno vas pozdravljam in se veselim druženja z vami,

vaš Saša Geržina,

predsednik DSR

 

P.S. Dogodek bo trajal 60 min. Zato vsi, ki vam ruske kulture še ne bo dovolj, vabljeni na gostovanje baleta in orkestra SNG Maribor, ki bo istega dne, ob 19.30 uri, v Cankarjevem domu, nastopil z baletno predstavo Jevgenij Onjegin.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*