Spoštovane članice, dragi člani Društva Slovenija Rusija!

Vabimo vas na Dan ruske kulture posvečen ustanovnemu članu društva Sergeju Bubnovu, ki bo v četrtek, 3. decembra 2015, ob 18. uri, v dvorani Krke na Dunajski 65 v Ljubljani.

V uvodu bomo nekaj lepih misli namenili vsem vodjem projektov Sklada Toneta Pavčka, ki so v tem letu ustvarili marsikateri zanimiv projekt, prireditev, kulturni dogodek ter tako poskrbeli za promocijo ruskega jezika in ruske kulture v osnovnih in srednjih šolah. S plesnimi, glasbenimi in gledališkimi vložki nas bodo navdušili dijaki Gimnazije Celje Center in Gimnazije Škofja Loka.

Prevajalci Borut Kraševec, Lijana Delak, Zala Pavšič nas bodo seznanili s prevodi literarnih del iz ruščine v slovenščino, ki jih ne smemo spregledati.

Srečanje bomo sklenili z ruskimi melodijami. Nastopila bosta slovenski glasbenik, kitarist in skladatelj Igor Leonardi in pevka Ana Vipotnik – oba znana tudi kot srce ansambla Fake Orchestra.

Kot veleva tradicija, bomo naše druženje zaključili ob pirožkih in dobri kapljici. Vabljeni, da se skupaj poslovimo od letošnjega leta in si zaželimo tople in mirne praznične dni.

Prisrčno vas pozdravljam in se veselim druženja z vami,

vaš Saša Geržina,
predsednik DSR

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*