Društvo Slovenija Rusija in Fakulteta za družbene vede Vas z velikim veseljem vabita na tretji Večer Jurija Gustinčiča.

Svoje misli bodo podelili predstojnik oddelka za komunikologijo na FDV v Ljubljani prof. dr. Dejan Verčič, prof. dr. Anton Bebler, odlična novinarka Polona Frelih se nam bo javila neposredno iz Barcelone. Z nami bodo še novinar, pisatelj in prevajalec, poznavalec Bližnjega vzhoda Ervin Hladnik Milharčič, nekdanji dopisnik iz Moskvi, danes urednik Dnevnika Darijan Košir, dolgoletni dopisnik v Moskvi in urednik Prvega programa Radia Slovenija dr. Andrej Stopar. Okroglo mizo bo moderiral veleposlanik Dušan Snoj.

V večeru, v katerem se posvetimo vlogi novinarstva, izpostavimo aktualne problematike in jih poskušamo osvetliti iz več zornih kotov, kot je to znal častni član Društva Slovenija Rusija Jurij Gustinčič, bomo tokrat spregovorili o “Fake news” kot problemu odnosov med državami: vzroki, posledice, nevarnosti”.
Kaj so pravzaprav “fake news”? Sfabricirana novinarska laž, polresnica, izmišljotina ali tudi kaj resnejšega, denimo, orožje za sodobno propagandno vojno, vzvod za povečevanje geostrateškega vpliva in moči, sredstvo za obračunavanje med državami, zlasti med velesilami? Komu koristi, kje so njene meje? Ali sploh obstajajo rešitve problema?

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*