V okviru Dni Sankt Peterburga v Sloveniji organizirajo Vlada Sankt Peterburga v koprodukciji Festivala Ljubljana in Društva Slovenija Rusija veliki gala koncert Operne zvezde iz Sankt Peterburga, ki bo v petek, 27. julija 2018 ob 21. uri v Cankarjevem domu.

Prisluhnili bomo več kot 40-im odličnim solistom iz svetovno znanih teatrov Sankt Peterburga v spremljavi simfoničnega orkestra Mitteleuropa pod taktirko priznanega slovaškega dirigenta Petra Feranca, ki je pomemben pečat pustil tako v Mihajlovskem in Bolšoj teatru kot tudi drugih eminentnih svetovnih orkestrih.

V Gallusovi dvorani bomo priča znamenitim in najljubšim melodramam sveta: arijam iz oper in operet Glinke, Čajkovskega, Verdija, Bizeta, Puccinija, Štrausa, Leharja in drugih velikih skladateljev.

Gosti glasbenega večera bodo lahko uživali v močnem sopranu Oksane Šilove, o kateri poznavalci pravijo, da ima kristalno barvo glasu in neverjetno širok umetniški obseg. Z njenim glasom bodo pele Violeta iz Traviate, Elena iz Sicilijanskih večernic, Lauretta iz Giannija Schicchija, Musetta iz opere La bohème. Nadarjena Ekaterina Sergejeva bo z očarljivim mezzosopranom v kulturni program večera vnesla žgoče špansko sonce in globoko strast, ko bo v duetu z Oksano Šilovo izvajala arijo Karmen Bizeta, Granado Lare, Španski bolero Chiare in Barkarolo Offenbacha. Gledalce bo s samozavestjo, moškostjo in globoko interpretacijo likov bikoborca iz Carmen, Roberta iz Iolante ter Orlovskega iz Netopirja razveseljeval Roman Burdenko, glavni bariton Mariinskega teatra in nagrajenec prestižnih mednarodnih tekmovanj. Sergej Skorohovod bo s svojim nasičenim in z različnimi odtenki bogatim tenorjem ter filigransko tehniko in vokalno spretnostjo ob arijah Lenskega iz Evgenija Onjegina, princa Sou-Chonga iz operete Dežela nasmehov, pesmih vojvode mantovskega iz Rigoletta in prelepih italijanskih pesmih navduševal prav vse pronicljive poslušalce.

Častni sponzor dogodka je rusko Društvo prijateljstva in kulturnih povezav s Slovenijo, častni pokrovitelj dogodka je veleposlanik Nj. eksc. dr. Doku Zavgaev.

Vstopnice za koncert po ceni 10, 15, 20 ali 25 € so na voljo na blagajni Križank ter preko prodajne mreže Eventim (Petrolovi servisi po Sloveniji, poslovalnice Pošte Slovenije, poslovalnice Kompas, trgovine Big Bang, 3DVA Trafika, (K) kioski,  turistična agencija Palma, prodajna mesta Slovenskih železnic v Ljubljani, Mariboru, Celju in Kopru, Tivoli, Kino Šiška), kupite pa jih lahko tudi preko spletne povezave: http://www.ljubljanafestival.si/event/operne-zvezde-iz-sankt-peterburga/.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*