Voroneška dekleta

Državni ansambel pesmi in plesa Rusije

Očarljivi ženski vokali in barviti kostumi, ki očarajo čute

Presunljiv nastop ruske lirične pesmi, plesa in tradicionalne balalajka

 

1. oktober 2017, 19.00 – Kulturni center Janeza Trdine, Novo Mesto (vstopnice: http://www.kcjt.si/o-nakupu-vstopnic)

2. oktober 2017, 19.00 – Kosovelov dom Sežana (vstopnice: https://kosovelovdom.kupikarto.si/)

4. oktober 2017, 19. 30 – Kulturni dom Postojna (vstopnice: http://www.eventim.si/en/tickets/voroneska-dekleta-postojna-kulturni-dom-992652/performance.html)

5. oktober 2017, 20.00 – Cankarjev Dom, Ljubljana (vstopnice: https://www.cd-cc.si/sl/kultura/glasba/drzavni-ansambel-pesmi-in-plesa-rusije-voroneska-dekleta)

6. oktober 2017, 20.00 – Kulturni dom Izola (vstopnice: http://center-izola.si/)

7. oktober 2017, 19.00 – Kulturni dom Krško (vstopnice: http://www.kd-krsko.si/)

8. oktober 2017, 19.00 – Gledališče Toneta Čufarja, Jesenice (vstopnice: http://www.gledalisce-tc.si/)

Prireja: Festival slovanskih kultur

 

Barviti tradicionalni ruski kostumi, globoka čustvenost, pestrost in očarljiva lepota sozvočja ženskih vokalov, ki se združijo v ruski ženski lirični pesmi, so glavni dejavniki uspeha in mednarodne prepoznavnosti skupine Voroneška dekleta. Širok glasovni razpon in vrhunski odrski nastop omogočata izvedbe tako narodnih folklornih kot najzahtevnejših skladb sodobnih skladateljev. Nastop dopolnjujeta tudi plesna skupina in zasedba vrhunskih glasbenih virtuozov na ruski diatonični harmoniki in tradicionalni balalajki. Ansambel je postal lavreat številnih državnih in mednarodnih festivalov, v svojem petdesetletnem delovanju pa so se dekleta proslavila že z mnogimi mednarodnimi nagradami.

Skupina Voroneška dekleta je nastala leta 1966 v okviru Voroneške državne filharmonije. Ustanovil jo je takratni direktor filharmonije, znani ruski skladatelj M. A. Galinker, vsa dekleta iz skupine pa izhajajo iz mesta Voronež. Že v otroštvu se dekleta začnejo učiti petja in plesa, nato sledi poklicno izobraževanje ter zatem nastopi in turneje. Repertoar skupine je zasnovan na ruski ženski lirični pesmi, dekleta pa so izjemne vokalistke, kar je pomenilo uspeh in prepoznavnost, tako v Rusiji kot v državah, v katerih je ansambel nastopil.

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*