Letos mineva 100 let od tragičnih dogodkov pod Vršičem, kjer je v spomin nanje postavljena Ruska kapelica. Okroglega jubileja se bo udeležil tudi ruski predsednik Vladimir Putin, zato se predvideni najstrožji varnostni ukrepi, ki bodo 30. julija povzročili oviran promet na Gorenjskem in v Ljubljani. Putin bo namreč obiskal tudi Žale, kjer bodo odkrili spomenik ruskim žrtvam pri nas.

Policija državljanom Republike Slovenije in turistom svetuje, naj prilagodijo svojo udeležbo v prometu oziroma naj izognejo potovanju na Gorenjsko, če je to le mogoče.

Ceste na relacijah, kjer bo potoval ruski predsednik, bodo daljši ali krajši čas zaprte prav tako bo večkrat v obe smeri zaprt tudi predor Karavanke med Slovenijo in Avstrijo. Lokalni promet bo možen na vzporednih oziroma obvoznih cestah, ki pa bodo zelo obremenjene za promet.

Na omenjenem območju bo predvidoma veljala tudi prepoved prometa za tovorna vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.5 tone.

Voznikom iz zahodne in severne Evrope policija svetuje, da proti Hrvaški potujejo preko Italije, v obratni smeri pa preko Italije ali preko Ljubljane in Maribora v smeri proti Gradcu.

Zaradi cestnih zapor in povečanega prometa bo oviran tudi dostop do ljubljanskega letališča, zato policija svetuje potnikom in obiskovalcem, da se na letališče ta dan odpravijo prej kot običajno.

Vse udeležence v prometu na dan dogodka prosimo za razumevanje in strpnost v prometu.

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*