Drage članice, spoštovani člani, dragi prijatelji Društva Slovenija Rusija!

V četrtek, 28. oktobra 2021, so se predstavniki Društva Slovenija Rusija v Ruskem domu v Ljubljani udeležili otvoritve razstave kiparke in galeristke ter članice DSR, Katjuše Rojac.

Avtorica razstave Katjuša Rojac in Boštjan Viler, univ dipl. umetnostni zgodovinar.

Razstava z naslovom Modigliani in Anna je posvečena ljubezni med velikim italijanskim kiparjem Amedeom Modiglianijem in rusko poeteso Ano Ahmatovo, predvsem pa izraža veliko ljubezen umetnice do umetniških del Modiglianija.

Ogledate si lahko 25 kipov iz žgane gline, ki upodabljajo ne samo povezave italjanskega umetnika in ruske poetese, ampak tudi ženske našega vsakdana ter umetnico samo.

Razstavo je predstavil Boštjan Viler, univ dipl. umetnostni zgodovinar, ki je o umetnosti avtorice razstave povedal takole:

”Kiparka Katjuša Rojac tudi v najnovejši ustvarjalni fazi ostaja zvesta svoji likovni govorici, ki je svojevrsten, predvsem pa unikaten kodeks, skozi katerega vselej znova spregovorijo Modiglianijeve ”skulpture na platnu” v svoji kompletni trorazsežni prostorskosti.”.

Otvoritev razstave je s svojim nastopom popestrila Irina Guščina skupaj s članico vokalne skupine Ruski Talisman Barbko Prah.

Barbka Prah in Irina Guščina.

Razstava del bo v Ruskem Domu na Ciril-Metodovem trgu 1 v Ljubljani za ogled na voljo do 15. novembra 2021. Za vstop v prostore Ruskega Doma je potrebno izpolnjevanje pogoja PCT, po kriterijih kot jih določa NIJZ.

Vstop je prost!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*