Drage članice, spoštovani člani Društva Slovenija Rusija,

s svežimi zimskimi dnevi smo pričeli leto 2018. Tudi letos bomo raziskovali nove zgodbe ruske znanosti, zgodovine, kulture in ustvarjanja. V nadaljevanju pisma vam pošiljamo napovednik prvih letošnjih dogodkov in prilagamo vabili.

  1. Leto pričenjamo s prvim predavanjem cikla o RUSKEM SLIKARSTVU IN UMETNOSTI s prof. dr. Irino Hlebnikovo. Večer posvečen ruskemu umetnostnemu ustvarjanju v obdobju od carja Petra I. Velikega do carja Aleksandra I.  bo v ponedeljek, 26. 2. 2018, ob 18. uri, v dvorani Krke, na Dunajski 65 v Ljubljani. Vabilo pošiljamo v prilogi.
  2. V tednu pred predsedniškimi volitvami v Ruski federaciji, bomo v torek, 13. marca 2018 prisluhnili pogovoru z dr. Andrejem Stoparjem. Predstavil bo novo publikacijo  Putin, beseda pa bo nanesla tudi na aktualne volitve.
  3. ponedeljek, 26. marca 2018 se bomo zbrali na tradicionalnem Zboru članov DSR in vam pripravili malo presenečenje.

Do konca leta se bomo družili še na mnogih prireditvah, filmskih večerih, koncertih, okroglih mizah, ekskurzijah v Sloveniji in Rusiji, dogodkih v Novi Gorici in Novem mestu ter seveda tradicionalni slovesnosti pri Ruski kapelici pod Vršičem.

Člani Upravnega odbora Društva Slovenija Rusija se trudimo, da z našimi dogodki povežemo čim več članov našega društva in pripravljamo dogodke, ki so nam vsem zanimivi. Hvaležni bomo, če s plačilom članarine podprete naše delo.

Članarino za l. 2018 poravnate na naš TRR odprt pri banki Sberbank: SI56 3000 0000 9793 447; Društvo Slovenija Rusija, Dunajska cesta 67, 1000 Ljubljana. Referenca je SI99 ali SI00 2016, koda namena na UPN položnicah pa CMDT. Članarina še vedno znaša 20€ oz. 10€ za upokojence in študente.

Prisrčno vabljeni na naša druženja!

Lepo vas pozdravljamo,

Saša Ivan Geržina s sodelavci

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*