Spoštovane članice, cenjeni člani Društva Slovenija Rusija!

V nedeljo, 10. aprila 2016 smo praznovali 20. obletnico ustanovitve našega društva. Dovolite mi, da vsem nam članom zaželim še veliko skupnih večerov, plodovitih razprav, okroglih miz s tehtnimi vprašanji, uglašenih glasbenih srečanj in prijateljskega druženja. Predvsem bi se želel zahvaliti vsem svojim sodelavcem, članom, ki prostovoljno, tvorno in nesebično že vrsto let ustvarjate naš program. Dragi prijatelji, z vašo podporo se je to društvo razvilo v močno civilno iniciativo s samostojnim programom in poslanstvom »nad pregradami« poglabljati in negovati vezi med slovenskim in ruskim narodom, med njihovimi družbenimi, kulturnimi, znanstvenimi ustanovami ter ljudmi dobre volje, ki tudi v težkih ekonomskih časih z optimizmom stremimo v prihodnost, zavedajoč se pomena preteklega dela in dveh desetletij izkušenj.

V luči minulega Zbora članov, se s posebno pozornostjo zahvaljujem vsem članom, ki ste se 30. marca 2016, kljub nekoliko suhoparnejši tematiki, udeležili srečanja. Vsi, ki ste dogodek zamudili, lahko na spletni strani ali v pisarni društva najdete zapis ter fotogalerijo srečanja.

Želim si, da bi se na slavnostni akademiji ob 20. obletnici delovanja društva, ki bo 20. maja 2016, ob 18. uri, na Odru pod zvezdami v Lutkovnem gledališču Ljubljana, srečali v čim večjem številu. Že vnaprej toplo vabljeni.

Do takrat pa nas čaka še nekaj dogodkov:
– Mednarodni znanstveni simpozij Rusko-slovenski odnosi v XX. Stoletju v počastitev 100. obletnice Ruske kapelice na Vršiču, bo v četrtek, 14. aprila 2016, ob 9.30, v Ruskem centru znanosti in kulture, Ciril Metodov trg 1 v Ljubljani.
Večer kozmonavtike bo v torek, 19. aprila 2016, ob 18. uri, v dvorani Krke, na Dunajski 65 v Ljubljani.
Več informacij najdete v zavihkih prihajajočih dogodkov na desni strani vstopne strani društva.
Vsi ki vas zanimajo aktualne novice in galerije dogodkov, vabljeni k obisku spletne strani in Facebook strani društva.

Prisrčno vas pozdravljam in se veselim druženja z vami,
Saša Ivan Geržina
ponosni predsednik DSR

               

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*