Bliža se praznik sv. Vladimirja in z njim najpomembnejši dogodek Društva Slovenija Rusija, Občine Kranjska Gora in Veleposlaništva Ruske federacije –  Spominska slovesnost pri Ruski kapelici. Pod Vršičem se bomo zbrali v soboto, 28. julija 2018, ob 10. uri.

S ponosom sporočamo, da se bo v tem letu slovesnosti udeležila delegacija mesta Sankt Peterburg, ki bo naša srečanja oplemenitila z izjemnim kulturnim programom.

V petek, 27. 7. 2018, ob 21.00 vabljeni v Cankarjev dom na gala koncert Operne zvezde iz Sankt Peterburga. Nastopili bodo znameniti solisti Mariinskega tetra: sopranistka Oksana Šilova, mezzosopranistka Ekaterina Sergejeva, baritonist Roman Burdenko ter tenorist Sergej Skorohodov, 40-članski koncertni operni zbor iz Sankt Peterburga, v spremljavi simfoničnega orkestra Mitteleuropa pod taktirko priznanega slovaškega dirigenta Petra Feranca, ki je pomemben pečat pustil tako v Mihajlovskem in Bolšoj teatru kot tudi drugih znamenitih svetovnih orkestrih. Tokrat bomo prisluhnili opernim arijam iz Jevgenija Onjegina, Ruslana in Ljudmile, Carmen, Romea in Julije, Rigoletta, La Boheme, La traviate in drugih. (Več o dogodku lahko preberete na: http://www.ljubljanafestival.si/event/operne-zvezde-iz-sankt-peterburga/.)

Koncertni zbor iz Sankt Peterburga bo v soboto, 28. julija 2018, s svojim nastopom obogatil tudi spominsko slovesnost pri Ruski kapelici.

Naša srečanja v duhu ekumenizma in dialoga z večplastnim sporočilom miru pri kapelici že od l. 1993 spremljajo tradicionalni obiski delegacije Ruske pravoslavne cerkve. Letošnjo 18-člansko delegacija bo vodil namestnik Aleksandro-Nevskega samostana, škof Kronštadtski Nazarij, ki ga bo spremljal odlični ženski pevski zbor sanktpeterburške Duhovne akademije. Zbor bo imel v petek, 27. 7. 2018, tudi koncert Pod Lipo v Kranjski Gori ter v nedeljo, 29. 7. 2018, v frančiškanski cerkvi na Prešernovem trgu.

Več informacij o dogodkih boste prejeli v začetku meseca julija, do takrat pa vas vabimo, da si rezervirate zadnje julijske dni za naša druženja.

Vstopnice za izjemni koncert Opernih zvezd iz Sankt Peterburga  po ceni 10, 15, 20 ali 25 € so že na voljo na blagajni Križank ter preko prodajne mreže Eventim (Petrolovi servisi po Sloveniji, poslovalnice Pošte Slovenije, poslovalnice Kompas, trgovine Big Bang, 3DVA Trafika, (K) kioski,  turistična agencija Palma, prodajna mesta Slovenskih železnic v Ljubljani, Mariboru, Celju in Kopru, Tivoli, Kino Šiška).

Želimo vam lepe poletne dni in se vidimo na Vršiču!

Saša Geržina, predsednik Društva Slovenija Rusija

En komentar, RSS

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*