Spoštovane članice, dragi člani Društva Slovenija Rusija!

V soboto, 30. julija 2016, se bomo s Spominsko slovesnostjo ob 100-letnici Ruske kapelice poklonili spominu na tragično umrle ujetnike, vojake carske Rusije, ki so na vršiških strminah, ob gradnji ceste, izgubili svoja življenja. Organizatorji spominskih slovesnosti Občina Kranjska Gora, Veleposlaništvo Ruske federacije, Društvo Slovenija Rusija ter Fundacija »Russkiy mir« smo globoko hvaležni za Vašo dosedanjo tradicionalno udeležbo na slovesnosti pri Ruski kapelici in tudi letos Vas pričakujemo na tem simbolnem kraju miru, spomina in spoštovanja.

Ob letošnjem jubileju smo organizatorji počaščeni, da je na povabilo častnega pokrovitelja slovesnosti, predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, svojo udeležbo potrdil predsednik Ruske federacije Vladimir Putin.

Visok obisk zahteva za vse, ki bi se želeli udeležiti slovesnosti, poseben protokol, zato  se Vam že vnaprej zahvaljujemo za Vašo potrpežljivost in razumevanje. Skupaj s pristojnimi službami si prizadevamo, da bi bil akreditacijski postopek za vse obiskovalce čim manj obremenjujoč.

Udeležba na Spominski slovesnosti bo mogoča le s predhodno prijavo. Akreditacijski vprašalnik z navodili Vam lahko pošljemo na domač naslov ali posredujemo na e-mail naslov. Le-tega izpolnite, lastnoročno podpišite in ga skupaj s priloženo fotografijo vrnite na naslov, zapisan v navodilih, do 30. junija 2016.

Na dogodek prisrčno vabljeni tudi Vaši znanci in prijatelji, a ne pozabite, tudi za njih velja zgoraj naveden postopek zbiranja prijav.

Za vsa vprašanja smo na razpolago na posebni mobilni številki 051 881 195, na elektronski pošti drustvoslorus@gmail.com ali na sedežu Društva Slovenija Rusija, Dunajska cesta 67 v Ljubljani, od 9. do 15. ure.

Po 20. juliju 2016 boste prejeli identifikacijsko priponko (akreditacijo) s fotografijo, uradno vabilo ter navodila z vsemi informacijami o organiziranem transportu in drugih posebnostih. Brez akreditacije in uradnega vabila se slovesnosti ne boste mogli udeležiti.

Seveda Vas bomo pravočasno obvestili tudi o bogatem spremljajočem kulturnem programu ter tradicionalnem prijateljskem druženju pod šotorom v Kranjski Gori.

Vnaprej hvala za razumevanje, potrpežljivost in dobro voljo, ki nam jo izkazujete vsa ta leta.

 

Vidimo se na Vršiču!

 

Organizacijski odbor

Spominske slovesnosti ob 100-letnici Ruske kapelice

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*