Kino Bežigrad od 22. do 27. novembra pripravlja brezplačni aranžma osmih ruskih filmov
V Kinu Bežigrad si bo v časovnem bloku med 22. in 27. novembrom mogoče ogledati zbir osmih filmov ruske kinematografije. Teden ruskega filma v sodelovanju s Planeta Kino iz Moskve za Bežigradom poteka že drugo leto zapored. Kreatorji sodobne kino distribucije bodo tradicionalno poskrbeli za prikaz različnih žanrskih zvrsti, zlasti dramo, akcijo ter znanstveno fantastiko. Pristni filmski navdušenci bodo lahko po projekcijah s snovalci filmov razglabljali o prikazanih vsebinah. Cikel osmih bo možno izkusiti povsem brezplačno, obiskovalci si lahko vstopnice zagotovijo na blagajni Kina Bežigrad, ali pa uredijo rezervacijo na spletni strani www.kino-bezigrad.si

PROGRAM TEDNA RUSKEGA FILMA
• 22. november, ob 18.00 = Dva
• 23. november, ob 17.00 = Preizkušnja
• 23. november, ob 21.30 = Gozd
• 24. november, ob 16.00 = Kako sem postal
• 25. november, ob 17.00 = Odločitev: Likvidacija
• 26. november, ob 17.00 = Mentor
• 26. november, ob 19.00 = Neoproščeno
• 27. november, ob 17.00 = Kri

O FILMIH

Četrtek, 22. november, ob 18.00 – Dva
V prepričanju, da tradicionalna medicina ne zadošča, se mlada zakonca Andrei in Nadya odločita, da v naravi poiščeta alternativno zdravilo. Na njuni poti jima vreme obrne hrbet, zaradi močnega deževja naraste reka, ki jima onemogoči odhod domov. Izgubita se v oddaljeni sibirski tajgi in na njuni poti sta se primorana sooči z osebnimi strahovi ter njuno preteklostjo.

Petek, 23. november, ob 17.00 – Preizkušnja
Oče in hčerka v stepi živita zdolgočaseno življenje, on vsak dan odide na delo, ona pa ga osamljena čaka. Vanjo sta se zaljubila dva moška, ona pa svoje ljubezni ne more deliti. Zapleten ljubezenski trikotnik pripelje do nenavadnega prepleta dogodkov z močnim sporočilom.

Petek, 23. november, ob 21.30 – Gozd
Danile je star šestnajst let, Katya je enkrat starejša. Danile Katyo opazuje, a nikoli ne pomisli na to, da bi bil kadarkoli z njo, dokler se zanjo ne začne zanimati Danilev oče. V zgodbi se oče in sin ujameta v vrtinec dogodkov, ki povzročijo pravo katastrofo.

Sobota, 24. november, ob 16.00 – Kako sem postal
Po zaslugi njegovega očeta, ima Sasha vse – denar, dekleta, priložnost do najboljše izobrazbe. Toda Sasha želi svoje življenje živeti drugače, ne ve pa še, kako. Sanja o tem, da bi bil Tsoi ali pa van Gogh. Nekega dne Sasha spozna Masho, zanimivo in kompleksno žensko, katere mati je alkoholičarka, ki si poskuša vzeti življenje.

Nedelja, 25. november, ob 17.00 – Odločitev: Likvidacija
Film, ki temelji na resničnih dogodkih, govori o posebni delovni skupini, katere cilj je, da izsledi Shamila Bazgayeva, enega izmed najokrutnejših teroristov na svetu. Kljub temu, da so na dobri poti, da ga ulovijo, se ta oblastem vedno izmuzne. Z zavidljivim instinktom, srečo ter neprimerljivo drznostjo Bazgayev ustvarja odlično mrežo sostorilcev in informatorjev, ki postaja vedno bolj podla. Kljub vsem neuspehom specialni enoti le uspe preboj v primeru, nihče pa ne more zagotoviti, da se bo vse skupaj uspešno končalo.

Ponedeljek, 26. november, ob 17.00 – Mentor
Sedemnajstletni Savva se pripravlja na sprejemne izpite za vstop na fakulteto. Ko njegovi starši odidejo na počitnice, odkrije spletno stran »Tvoj tutor«, in takrat se zgodba zaplete.

Ponedeljek, 26. november, ob 19.00 – Neoproščeno
Zgodba temelji na resničnih dogodkih življenja Vitalyja Kaloyeva, arhitekta in družinskega človeka. Njegova žena in otroci umrejo v letalski nesreči, Vitaly je bil eden izmed prvih ljudi, ki so prišli na kraj dogodka, zato trupla svoje družine vidi na lastne oči. Za nesrečo je bila kriva oseba, ki je odgovorna za nadzor zračnega prostora. Dve leti po nesreči Vitaly najame zasebnega detektiva, ki mu pomaga najti krivca, nato nemudoma odleti v Švico in ga zabode. Zaradi zločina v zaporu preživi pet let svojega življenja, danes pa ponovno dela kot arhitekt v svoji domači deželi Osetiji.

Torek, 27. november, ob 17.00 – Kri
Valera Romeev je mlad in nadobuden umetnik iz majhnega mesteca v Ukrajini. V iskanju sreče pusti študij, ter se poda v Moskvo, kjer ga lasten neuspeh močno potre. Oporo zato začne iskati pri svojemu starejšemu bratu, uspešnemu podjetniku, ki pa prošnje ne usliši. Splet dogodkov pripelje do nepričakovanega srečanja z Geno Fagen, ki obema bratoma občutno preobrazi življenja.

 

 

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*