Center za priprave kozmonavtov CPK  “Jurija A. Gagarina” oz. avtonomna neprofitna organizacija ANO “Doroga dobra” (Cesta dobrih del) in družba “Prosto kosmos” (Enostavno vesolje) so po izredno uspešnem decembrskem obisku 24-ih mladih iz Slovenije, tudi v tem letu pripravljeni od 16. do 21. februarja sprejeti skupino šolarjev, na kozmonavtsko šolanje na temo “Ljudje Prihodnosti. Združitev”. 

Bivanje v Zvezdnem mestu, izviru vesoljskih poletov s človeško posadko, in Moskvi, vse prevoze v Rusiji in izlete krijeta “Doroga dobra” in “Prosto kosmos”. Šolanje v CPK, prehrano in letalsko karto krijejo starši.

V okviru izobraževanja v Zvezdnem mestu se bodo udeleženci srečali s kozmonavtom, ki bo po pripovedi o življenju v vesolju odgovarjal na vprašanja o delu v vesolju. Ogledali si bodo prave simulatorje in morda tudi vaje kozmonavtov v njih, natančne kopije vesoljskih postaj Mir in Mednarodne vesoljske postaje, kabinet prvega vesoljca Jurija Gagarina, sodelovali bodo v interaktivnem vesoljskem kvizu, itd.

Izobraževanje, ki bo obsegalo zgodovino vesoljskih raziskav, spoznavanje pionirjev kozmonavtike, pripravo kozmonavtov, vesoljske ladje, orbitalne postaje, skafandre, vesoljsko medicino, vesoljsko biologijo in ruščino, bodo izvajali strokovnjaki CPK. V Moskvi si bodo mladi ogledali Kremelj in muzeje, Rdeči trg in stari Arbat.

Skupino bo vodil poznavalec in popularizator kozmonavtike, publicist in novinar Vojko Kogej.

Poleg ruščine bo organizirano tudi tolmačenje v angleščini in slovenščini. Šolarji morajo šteti polnih 14 let in ne smejo biti starejši od 18 let.

Število udeležencev je omejeno. Prijave pošljite čim prej oz. najkasneje do 28. januarja na el. naslov: info@slorus.si. Za dodatna vprašanja smo dosegljivi po el. pošti: info@slorus.si.

vesoljski_simulator_8 zvezdno (1) Zvezdno_mesto (1) zvezdno-mesto

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*