Dragi prijatelji!

Vabimo vas na festival ruske kulture Maslenica v Ljubljani, ki bo v soboto, 12. marca, od 10.00 do 14.00, na Pogačarjevem trgu v Ljubljani.

V kulturnem programu festivala bo nastopilo veliko otrok: Vesela dRuščina, skupina Rodnik iz Trsta, Rulada Talent Agency in otroška folklorno-plesna skupina Malinka iz Čakovca.

Med odraslimi udeleženci letošnjega festivala so Anna Mogutina, ansambel Ruski Talisman, zborovska skupina Kalinka iz Čakovca, kulturno društvo Rodnik iz Trsta, društvo etične kulture Ritmi planeta, Andrej Galitski, ansambel Kalinka in duet Balalajka iz Celja ter pevska skupina Fiolice Međimurskega folklornega društva Ljubljana.

V času festivala bodo organizirane brezplačne ustvarjalne delavnice za otroke in odrasle pod vodstvom Ekaterine Saje, Marije Ushakove in Alle Majerič. Skupaj z njimi lahko izdelate svojo lutko iz cunj ali slame, ki prinaša srečo in varuje zdravje.

Na bogatem sejmu ruskih spominkov ne boste ostali praznih rok. V kulinarične kotičku pa za vas pripravljamo piroške, pelmeni, šašlike, boršč in druge dobrote.

Organizatorji dogodka: Društvo Slovenija Rusija s partnerji, Ruski center znanosti in kulture in Vesela dRuščina.

Vljudno vabljeni na Maslenico!

 

MASLENICA 2016

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*