Drage članice, spoštovani člani Društva Slovenija Rusija, dragi prijatelji!

V veliko veselje mi je, da vas lahko v novem letu znova vse povabim na naša druženja Letošnji program bomo tradicionalno pričeli z večerom posvečenim naši ustanovni članici Nuši Bulatović – Kansky.

Njej v spomin bomo v sredo, 28. januarja 2015, ob 18. uri, v veliki dvorani Ruskega centra znanosti in kulture (Ciril-Metodov trg 1 v Ljubljani) prisluhnili komornemu recitalu v izvedbi

Alenke Maier Popov – violina
Natalije Popov Vesel – violina
Vlaste Doležal Rus – klavir

V odmoru recitala bosta večer z modernejšimi zvoki popestrili
Eva Bevs – vokal
Maja Pahor – kitara

PROGRAM

1. Peter Iljič Ćajkovski Serenade Melancolique v D molu

2. Matija Bravničar Fantazija za violino in klavir

3. Sergej Prokofijev Iz opusa 35 – pet melodij
Andante
Animato ma non Allegro
Andante non troppo

4. Antonin Dvorak Romantische Stucke op 75
Allegro moderato
Allegro maestoso
Larghetto
Allegro a passionato

5. Antonio Vivaldi Koncert v D molu op 3
Allegro
Largo
Allegro

V odmoru pa
Summertime
Feelin good
My babe
The house of the rising sun
Son of a preacherman

VIOLINISTKA ALENKA MAIER POPOV je dokončala študij violine na Ljubljanski Akademiji za glasbo pri odličnem pedagogu in koncertnem mojstru SF Aliju Dermelju. Med študijem je bila zaposlena v RTV orkestru, po diplomi pa v Slovenski Filharmoniji. Ob delu je končala podiplomski študij in pridobila naziv Specialist za violinsko koncertno igro.
Ljubezen do glasbe jo je gnala v Rim, kjer je študirala pri sloviti violinistki Pini Carmirelli in komorno glasbo pri prof. Guidu Agostiju na Accademiji Santa Cecilija.
V Slovenski Filharmoniji je bila 24 let namestnica koncertnega mojstra, sodelovala s priznanimi dirigenti, kot so Rosen, Šijanec, Nanut in drugimi, 20 let je igrala v komornem ansamblu Slovenikum pod vodstvom maestra Uroša Lajovica. Sedaj občasno koncertira, z Vlasto Doležal Rus ju povezuje predanost do glasbe.

PIANISTKA VLASTA DOLEŽAL RUS je študirala v Mariboru pri prof. dr. Romanu Klasincu. Redni študij je nadaljevala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Marjanu Lipovšku, pri katerem je tudi zaključila podiplomski študij. Sledila so službovanja v Žalcu in na glasbeni šoli Franca Šturma v Ljubljani. Poleg pedagoškega dela je koncertirala predvsem kot spremljevalka znanih solistov: prof. Ozime, Košute, IGrafenauer, prof. Koflerja … 22 let je bila umetniška sodelavka na Akademiji za glasbo, nato je 6 let vodila glasbeno šolo v zavodu Sv. Stanislava v Šentvidu, kjer svojo umetniško pot nadaljuje še danes in tudi solistično nastopa.

NATALIJA POPOV VESEL je ena izmed nadarjenih glasbenic, ki si je svojo umetniško pot utrla z intenzivnim študijem in predanostjo glasbi. Končala je študij na ljubljanski Akademiji za glasbo pri prof. Moniki Skalar s celovečernim recitalom in podiplomski študij pri prof. Helfriedu Fistru na deželnem konservatoriju v Celovcu. Med študijem je obiskovala mojstrske tečaje pri Čugajevi, Ozimu, prof. Nieslu. Igrala je v različnih komornih skupinah in z njimi nastopala v Italiji in Avstriji. Po končanem izobraževanju je bila članica simfoničnega orkestra RTV Ljubljana, igrala v komornem orkestru Slovenikum in delala na pedagoškem področju. Danes je članica orkestra Slovenske Filharmonije.

EVA ELENA BEVS je že s petimi leti obiskovala pripravnico za glasbo in balet in leto kasneje pričela igrati violino. Končala je nižjo in višjo glasbeno šolo, medtem pa našla veselje tudi v petju. Šolala se je tudi v jazz petju in se kmalu pričela udejstvovati v zabavni glasbi. Danes se aktivno ukvarja s petjem, ki ga tudi poučuje, izdala je nekaj pesmi, ki so si utrle pot na slovenske radijske postaje, sodeluje z različnimi glasbeniki po Sloveniji s katerimi je ustanovila nekaj bendov s katerimi dela in širi svojo glasbo. S kitaristko MAJO PAHOR sodelujeta že dlje časa, v akustičnem duetu nastopata v Sloveniji in Italiji.

Vljudno vabljeni!

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*