Spoštovane članice, cenjeni člani Društva Slovenija Rusija, dragi prijatelji!

Za nami je bogato in plodno leto 2017, ki ga bomo sklenili s tradicionalnim

Večerom ruske kulture,

 v ponedeljek, 4. decembra 2017, ob 18.00, v Veliki dvorani Krke

(Dunajska cesta 65, Ljubljana).

 

Večer ruske kulture člani društva posvečamo ustanovnemu članu društva Sergeju Bubnovu.

Ob tem našem prazniku se zahvalimo vsem mentorjem in ravnateljem šol, ki sodelujejo v Skladu Toneta Pavčka s častno podelitvijo priznanj, pester kulturni program pa oblikujejo mladi, ki so sodelovali v projektih sklada.

Tokratni večer nam bodo popestrili mladi pevci, nagrajenci Mednarodnega festivala otroške pesmi Veseli veter. Gimnazija Škofja Loka se bo predstavila z gledališko predstavo, rusko narodno pravljico Repica. Prisluhnili bomo verzom velikih ruskih pesnikov Jeseninu, Puškinu in Lermontovu v ruščini in slovenščini v interpretaciji dijakov Gimnazije Poljane. Gimnazija Celje bo večer obogatila z utrinki njihovega tradicionalnega večera ruske poezije – »Poezija iz samovarja«, ki je bil v tem letu posvečen Sergeju Jeseninu. Nastop bodo popestrili z glasbenima vložkoma.

Razglasili bomo tudi zmagovalce likovnega natečaja Sklada Toneta Pavčka, ki so ustvarjali na temo Ruske kapelice. Priložnostno razstavo nagrajenih delo si boste lahko ogledali v preddverju Krke.

Nekdanji študent rusistike in novinar spletnega medija Russia Beyond Headlines Tibor Malinovič nas bo seznanil s prevodi ruskih knjig ter drugih publikacij izdanih v slovenščini v zadnjih letih. Idej za hladne zimske praznične dni vam tako zagotovo ne bo zmanjkalo.

Večer bomo sklenili s posebnim nastopom pesnice in kantavtorke Olge Zupan ter peskovne animatorke Uliane Dorofeeve, ki bosta Slovenijo predstavili v poeziji in sliki.

Prireditev s skrbjo in pozornostjo pripravlja naša članica upravnega odbora ter lektorica ruskega jezika na Filozofski fakulteti v Ljubljani Tatjana Komarova.

Prisrčno vabljeni na naše zadnje druženje v tej sezoni, da se zahvalimo drug drugemu za lepe trenutke ter si z dvigom čaše zaželimo vse najlepše v prihajajočem letu.

Toplo vas pozdravljam,

Saša Ivan Geržina

Predsednik Društva Slovenija Rusija

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*