Drage članice, cenjeni člani Društva Slovenija Rusija!

Prisrčno Vas  vabimo na 21. redni Zbor članov, ki bo v ponedeljek, 26. marca 2018, ob 18. uri,

v dvorani Krke, na Dunajski cesti 65 v Ljubljani.

 

Tudi tokrat se bomo spomnili vseh krasnih dogodkov, na katerih smo se srečevali v l. 2017. Društvo je izvedlo ali podprlo več kot 50 projektov. V še posebej lepem spominu so nam ostali koncerti otroškega zbora Navdih, strokovni ekskurziji v Posavje in Žirovsko dolino ter večer posvečen Juriju Gustinčiču. Od leta smo se poslovili s tradicionalnim večerom Ruske kulture. Seveda ne smemo pozabiti na naš Sklad Toneta Pavčka, srečanja sekcij in bogat program naših sorodnih organizacij in partnerjev. Hvala vam za vašo podporo, vaš obisk, dobre besede, dobro voljo in vso pomoč pri pripravi dogodkov.

Zanimiv program se obeta tudi v letošnjem letu. Pričeli smo s ciklom o ruskem slikarstvu, nedavno smo prisluhnili zanimivemu pogovoru o ruskih predsedniških volitvah z dr. Andrejem Stoparjem. Ne smemo pozabiti na večere posvečene ustanovnima članoma Juriju Gustinčiču in Sergeju Bubnovu, strokovne ekskurzije, filmske večere, nekaj več časa bomo namenili 100-letnici konca 1. svetovne vojne. Svoj program bosta pripravili sekciji v Novi Gorici in v Novem mestu. Konec julija se bomo tradicionalno srečali pri Ruski kapelici pod Vršičem.

Več informacij o aktivnostih društva boste izvedeli na Zboru članov.

Formalni del Zbora članov bomo popestrili s predstavitvijo prevoda knjige Misli o življenju in zavedanju dr. Janeza Drnovška v ruščino, ki ga je ob 10. obletnici njegove smrti izdal Forum slovanskih kultur. Knjigo, ki je izšla v zbirki Pečat bo predstavila dr. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur.

Naše srečanje bomo zaokrožili s krajšim koncertom Mance Izmajlove, ki bo premierno predstavila svoj novi glasbeni projekt “Dvanajst trenutkov”: Album najlepših ruskih pesmi 20. stoletja, v priredbah Benjamina Izmajlova. Vse pesmi so na novo posnete z Ruskim državnim simfoničnim orkestrom kinematografije, ki ga vodi legendarni dirigent Sergei Skripka. Snemanje je potekalo v studiu 1 koncerna Mosfilm v Moskvi.

Na dogodku boste lahko kupili omenjeno knjigo dr. Janeza Drnovška ter prednaročili svoj izvod CD-ja Dvanajst trenutkov.

Ker mnogi naši člani prihajate iz različnih koncev Slovenije, bo ob zadostnem številu prijavljenih organiziran prevoz iz naših sekcij. Prijave zbiramo do nedelje, 25. marca 2018.

 1. Iz Nove Gorice – odhod bo 26. marca, ob 16.00 izpred Zavarovalnice Triglav v Novi Gorici. Prijave zbira Bojan Bratina na GSM 041 633 754 ali bojan.bratina@guest.arnes.si.
 2. Iz Novega mesta – odhod bo 26. marca, ob 17.00, izpred Qlandie. Prijave zbira Tilka Bogovič na GSM 040 618 797.
 3. Iz Maribora – odhod bo 26. marca, ob 16.00 izpred glavne avtobusne postaje na Mlinski cesti v Mariboru. Prijave zbira Vlada Jagodic na GSM 041 817 300.

Lepo vabljeni, da s svojo prisotnostjo na zboru članov podprete svoje društvo in ob enem izkažete tudi priznanje Upravnemu odboru, ki z veliko prostovoljnega dela pripravlja mnoge aktivnosti.

Saša Ivan Geržina, predsednik DSR

 

Predlog dnevnega reda Zbora članov Društva Slovenija Rusija, ki bo v ponedeljek, 26. marca 2018, ob 18.00, v dvorani Krke na Dunajski 65 v Ljubljani.

 1. Otvoritev Zbora članov
 2. Izvolitev delovnega predsedstva
 3. Ugotavljanje sklepčnosti
 4. Potrditev dnevnega reda
 5. Poročilo predsednika o delu društva v letu 2017 in plan za l. 2018
 6. Poročilo o poslovnem izidu in bilanci stanja društva za leto 2017 in finančni plan za l. 2018
 7. Poročilo nadzornega odbora
 8. Razprava o poročilih
 9. Glasovanje o poročilih v točkah 5, 6 in 7
 10. Glasovanje o razrešnici predsedniku
 11. Razno

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

*